08.10.2011

Reindyrpatè

Fikk lyst til å prøve å lage pate, og fant denne oppskriften i siste Vilmarksliv.
Så til helgen blir det kokkelering på kjøkkene. Når mann er så heldig å ha en fryser full av viltkjøtt i alle varianter, må mann jo prøve litt nye opskrifter.

Reinsdyrpatè 

Ingredienser
  • 500 g reinsdyrskav
  • 500 g medisterdeig
  • 1 stk egg
  • ½ dl matfløte
  • ½ stk løk
  • 1 ss salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts tørket rosmarin eller timian
  • 2 ss tyttebær
Fremgangsmåte
1. Ha alle ingrediensene utenom tyttebær i en foodprocessoren og kjør til en litt grov masse. Rør inn tyttebærene for hånd til slutt. Hell over i en smurt ildfast form.
 
2. Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175°C i ca. 1 time. For å være sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76°C.
 
Kan serveres med rørte tyttebær, rognebærgele eller tyttebærrømme.

Tips: Reinsdyrkjøtt er veldig magert så det er viktig at pateen lages med noe fett. Medisterdeig egner seg godt, alternativt kan man bruke spekk eller lettsaltet sideflesk. Får du ikke tak i kvernet reinsdyrkjøtt kan du kjøpe reinsdyrskav. Halvtin skavet og ha det i foodprocessor og kjør med kniven til du får den finkutte.

Lykke til

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar