08.10.2011

Silde oppskrifter

Ikke lenge til jul, og da er det tid for sild.
Om ikke innvitere venner på en sildekveld, eller gi bort i gaver. Der er fantastisk godt med litt sild på en skive, eller ha det som en kvelds kos med litt akevitt og øl.
Her er noen oppskrifter jeg liker. Og skal lage til jul.


Einebærsild

4 sildefileter
1 rødløk
10-15 einebær
10 hvite pepperkorn
1 1/2 dl 7% eddik
1 1/2 dl vann
1 1/2 dl sukker
2 laurbærblad

Fremgangsmåte
1. Rens og vann ut silden og skjær i passende gaffelbiter.
2. Rens og skjær løk i skiver og knus einebær og pepperkorn.
3. Bland resten av ingrediensene til en lake og kok opp. La den bli kald i kjøleskap.
4. Legg løk, sild og krydder lagvis i en krukke og hell på laken.
5. La den stå kaldt i to døgn.


Sitronsild


1 boks matjessild - ca. 220 gram
2 sitroner
1 rød løk
1 1/2 dl rømme
1 ts sukker
1 ss sildelake
nykvernet pepper


Fremgangsmåte
1. Skjær sildefiletene i fingertykke biter. La laken renne godt av.
2. Vask og børst sitronene i lunkent vann. Press saften av en sitron. Skjær den andre sitronen i løvtynne skiver med skallet på. Del skivene i to.
3. Skrell og skjær løken i skiver.
4. Legg sildebiter, sitronskiver og løk lagvis i en krukke.
5. Bland rømme, sitronsaft, pepper, sildelake og sukker og hell blandingen over.
6. La blandingen stå kaldt og trekke noen timer.

Sennesild

6 spekesildfileter
5 ss hakkede rødbeter
2 ss hakkede sylteagurker
2 ss sennep
1 ss sukker
5 ss soyaolje
2 1/2 dl kremfløte

Fremgangsmåte
1. Del silden i gaffelbiter og legg på fat eller i vid krukke.
2. Rør sammen sennep og sukker og drypp olje i.
3. Tilsett rødbeter og sylteagurk.
4. Pisk fløten og ha kremen over blandingen.
5. Bør trekke litt før servering.

Sherrysild

4 sildefileter
2 løk
1 dillkvast
1 dl tomatjuice
1 dl 7 % eddik
1/2 dl sukker
2 ss olje
1O-15 pepperkorn
3 ss sherry

Fremgangsmåte
1. Skyll sildefiletene og skjær i smale stykker.
2. Skjær løk i halve ringer og finhakk dill. Legg lagvis i en krukke med pepper.
3. Bland resten av ingrediensene godt og hell laken over silden.
4. La stå kaldt et døgn før servering.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar